23 Nisan 2009 Perşembe

23 Nisan Neşe Doluyor İnsan:))


Tüm Çocuklarin Ve İçinde Ufacık Dahi Çocuk Heyecanı Hisseden Herkesin 23 Nisan'ı Kutlu Olsun :)))

Teşekkürler Atatürk'üm!

Bu arada resmimizin sahibesi 3 B sinifindan Nilda Arda teşekkürler:))


8 yorum:

egdone dedi ki...

Ebrucum Atamızı da anmışsın arkadaşım. Sağolasın. Ne mutlu bize...Nur içinde yatsın Atamız..
Ebrucum bana Pasaj konusunda biraz bilgi verir misin? İşler iyi mi? Nasıl satıyorsun? Pasaj komisyon alıyor mu?

ebrugzo dedi ki...

Ücretsizce ekliyorsun istedigin ürünün.hiç satilmadı ki :))ama komisyon falan almiyor.

Sen de pasaja gel umarım seninkiler satılır:)

Mualla Erdin-Suppruss Takı dedi ki...

Merhabalar,profesyonel olmak gerekmiyor, benim sitemdeki mail adresime mail adresinizi yazarsanız semasını gönderirim.

http://supprussceyiz.blogspot.com

ebrugzo dedi ki...

tamm hemen yazıyorumm şimdiii cokk teşekkürler:)) umarim yapabilrim..

Egdone ablcım ya sana burdan şey demek istiyorum ben o twisted herrigbone u yapmaya cliştim ama yapamadım :S off :S

Moonish (moonsun) dedi ki...

hepimise kutlu olsun :)

egdone dedi ki...

Ebrucum canım benim anlatayım sana. Hem şemaya bak hem de bu açıklamaya bak eminim yapacaksın:
1. Misinaya 4 kırmızı boncuk al ve düğüm yaparak yuvarla. Boncuklar 2li olarak yanyana duracaklar.Sonra 2 siyah boncuk al ve yanındaki ikili kırmızı boncuklardan geç. Şimdi yanyana duran ikili halde iki sıra kırmızı-bir sıra siyah boncukların olmalı. Buna 2 adet siyah boncuk daha ekle ve dört adet yanyana duran ikili halde iki sıra kırmızı-iki sıra siyah boncuk elde et. Sonra aynı şekilde iki sıra daha sarı boncuk ekle.Bu aşamayı istediğin kadar artırabilirsin.
2.Bu hem düz hem de twisted herringbone için başlangıçtır. Şimdi ben sana 3lü twisted herringbone anlatıyorum, tamam mı canım? Bu aşamada elinde yanyana 2 sıra kırmızı-2sıra siyah-2 sıra sarı boncuk olmalı. Her renge bir sıra diyeceğiz ama.
3Sarı boncuklardan çıkıp kırmızı boncuklara git ve bunları silindir haline getir (sağlamşaltırmak için bir kaç kez sarı ve kırmızı boncuklardan misinanı geçir).
4. Elindeki silindirik şekilde şimdi kırmızı-siyah-sarı boncuklar var ve sen sol elinin baş parmağının arasında bu silindirik şekli öyle tut ki sol baş parmağının solunda sarı-sağında kırmızı boncuklar olsun. Sarı boncukların altından gir-2 sarı boncuğu birden geç-2 sarı boncuk al-yandaki sarı boncuğa tepeden gir-2 sarı boncuktan birden geç-iğne ile misinanı iyice düzleştir ve eklediğin iki adet sarı boncuğun tabandaki sarı boncuklar üzerine yerleşmesine yardım et.
5. Sarı boncukların altından çıkan iğne ile yanda duran siyah boncuklara giriş yapacağız. Ama twist yapmamız lazım.Nasıl mı? Üstüste iki biyah boncuğun var ya en alttakini geçip üstte duranın altından gireceksin. Buradan çıkınca iki siyah boncuk ekle- yandaki siyah boncuktan gir-iki biyah boncuğu birden geç.
6,Siyah boncuktan çıkan iğne lie yandaki kırmızı boncukların alttakine değilll üsttekine alttan gir. Misinanı düzelt. İki kırmızı boncuk al-yandaki kırmızı boncuğa üstten gir-iki kırmızı boncuğu da geç-yanda duran sarı boncuklara bak. Sarı boncuklar artık alttan sayarsan 3 kat oldu. Yapman gereken sarı boncukların en üst katta olanına alttan girmek ve 4. sıra için iki adet sarı boncuk eklemek.
Ebrucu-m canım ya keşke yakın olsaydık. Ben öğretmeye bayılıyorum. Temel noktayı kaçırma: 2 adet boncuk al-2 katboncuktan aşağı doğru in-yukarı çıkarken en üstteki boncuğun altından gir-tekrar 2 adet boncuk al....
Yapamazsan gene anlatırım canım benim. Şema ve açıklamayı yanyana koy bak bakalım ne olacak:) Olmazsa sen beğendiğini yaz ben sana göndereyim. Yani ölümlü dünya ne ki. Gönüller bir olsun...

ebrugzo dedi ki...

çok teşekkürler egdone ablacmmm :))

Benim bilgisayarım bozuldu şimdi okuldan yazıyorumm yapılınca hemen deneyecegimm:)) teşekkürler!

Mehtap dedi ki...

Çok güzel resim maaşallah.Hpimizin ulusal egemenlik ve çocuk bayramı kutlu olsun.